VIJESTI

Selma Bajrami u modricama, ‘završila’ u bolnici, stiglo objašnjenje

Pjevačica Selma Bajrami na svojim društvenim mrežama podijelila je sliku iz Urgentnog centra na kojoj je njeno lice u modricama.

Naime, Selma nije prvobitno otkrila razlog zbog kojeg je u bolnici.

Fotografijom je svakako zabrinula mnogobrojne fanove, a u komentarima je dobila samo riječi podrške.

Kasnije se tek oglasila i objasnila o čemu se radi.

“Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtjeva hitnu pažnju i akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravljivu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo djelovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje savjesti, edukaciji i pružanju pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja. Bilo da smo žrtve ili da smo svjedoci istog. Svjedoci smo da se svakodnevno ubije barem 3 žene mjesečno. To je strašno. A koliko tek žena trpi psihičko i fizičko maltretiranje a da to niko ne zna… ZATO NE OKREĆIMO GLAVU NA DRUGU STRANU KAD BUDEMO SVJEDOCI BILO KOG VIDA NASILJA. PRIJAVIMO, DJELUJMO I SPASIMO NEČIJI ŽIVOT”, poručila je Selma.

(P.S. Ja nisam pretučena, u pitanju je slika sa snimanja spota za pjesmu “Dama” koja između ostalog upravo govori o borbi žena sa svakakvim problemima i daje jasnu poruku da nikada ne treba da odustanemo. “Korak po korak, dan po dan – SVE BOLJE BIĆE MI…”) – dodala je Bajrami.

Vijesti.ba