VIJESTI

Sve više slučajeva: Mladić popio Coca-colu pa završio u bolnici

U Zagrebu i Varaždinu šest je pacijenata zatražilo liječničku pomoć zbog sumnje u trovanje bezalkoholinim pićima, Coca-colom i vodom Romerquelle.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš otkrio je u srijedu ujutro kako imaju “nekoliko novih bolesnika, četiri u KBC-u Zagreb, jednog u Vinogradskoj na opservaciji i sumnja se na ozljeđivanje hemijskim elementima, i jedan je u Varaždinu”.

Ministar kaže kako je riječ o blažim simptomima i većina će biti otpuštena na kućno liječenje. Dodaje i kako se ne može reći da su svi slučajevi povezani s konzumacijom Coca-colinih pića.

Prema neslužbenim informacijama koje su jutros procurile iz izvora bliskih istrazi, čini se kako se sumnja na trovanja pićima iz bočica čiji se čepovi mogu otvoriti rukom. Odnosno, nema potvrde da je trovanje nastupilo i konzumiranjem ugostiteljske Coca-cole za čiji je čep potreban otvarač.

Romerquelle je također Coca-Colin proizvod.

Između ostalog, jučer u poslijepodnevnim satima u KBC-u Zagreb zaprimljena je mlađa osoba zbog sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićem.

Kako saznaje RTL Danas, mladić je liječnicima rekao da je popio Coca Colu.

Ivan Gornik, šef Hitne na Rebru potvrdio je za Jutarnji kako je zaprimljena muška osoba mlađe životne dobi koja ima ozljede usta i jednjaka.

– Na opservaciji je, stabilno je, ozljede se ne čine jako teške, a nakon obrade će se znati više, hoće li ostati na bolničkom liječenju ili će biti otpušten na kućnu njegu – kaže Gornik.

Na pitanje je li točna informacija da je muškarac kazao kako je pio Coca Colu, Gornik kaže da je tako kazao liječnicima na prijemu, piše Jutarnji.

Za sada ne postoje nikakve službene informacije o eventualnim trovanjima ljudi, konkretno mineralnom vodom ili sokom u Bosni i Hercegovini.

izvor: biznisinfo.ba