AKTUELNOSTI

Meho Kodro: Od samog početka smo išli na pobjedu, mislim da šanse još nisu izgubljene

Evo kako je selektor Bosne i Hercegovine govorio o večerašnjem porazu protiv selekcije Islanda u gostima

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela poraz protiv selekcije Islanda sa minimalnih 1:0. Nakon utakmice izjavu za BHT1 je dao selektor Meho Kodro.

“Očekivanja su bila veća, naročito u rezultatskom smislu. Nekako mi se činilo da nije bilo toliko teško, jer Island nije toliko pritiskao kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme je okej bilo, ali falio je zadnji pas. U drugom poluvremenu je zadnji pas bio bolji, ali nismo iskoristili šanse. Otvorili smo se na kraju do te mjere, da se desilo to što se desilo. Jedan kontranapad nas je koštao i to je riješilo utakmicu”, rekao je Kodro i dodao:

“Mislim da smo od samog početka išli na pobjedu, ali je utakmica bila sporija nego što sam očekivao. Imali smo dominaciju na sredini terena, ali pred njihovim golom nam je falio završn pas. Preko Kolašinca smo preko lijeve strane odigrali par puta jako dobro, ali eto nije se desilo. Na odmor smo otišli i pokušali da zategnemo neke stvari. Mislim da je bilo što se tiče igre u polju u drugom poluvremenu dosta dobro i naša dominacija. Imali smo u drugom poluvremenu zadnji pas, ali nismo imali realizaciju. Imali smo četiri-pet prilika, ali se desilo to što se desilo”

Za sam kraj govorio je o preostalim utakmicama u kvalifikacijama i minimalnim šansama Zmajeva da se kvalifikuju kroz kvalifikacije na Evropsko prvenstvo.

“Vidjet ćemo da li ćemo zvati neke mlađe igrače ili ostati u istom rosteru. Još uvijek sam pod utiskom ove utakmice, ali uradit ćemo analizu i donijeti odluku za naredni period. Mislim da nisu stvari izgubljene još uvijek. Komplikuju se stvari, ali sve dok imamo minimalne šanse mi ćemo pokušati i dajemo sve od sebe. Pokušat ćemo se pripremati i za baraž”, završio je Kodro.

sport1.oslobodjenje.ba