VIJESTI

Gotova jedna od najznačajnijih investicija u Visokom u posljednjih 30 godina

Izgradnja shopping centra i hotela “Vema” u Visokom u završnoj je fazi.

Iako se još uvijek ne zna tačan datum otvaranja nove Veme u Visokom, svi oni koji prolaze ulicom Branilaca Bosne ovih dana mogu vidjeti da se radovi i na eksterijeru i enterijeru bliže kraju. Posebno se uređuje i prostor ispred budućeg objekta, tako da će kompletan taj dio ulice dobiti novi, savremeniji izgled, izvijestio je portal Visoko.ba koji je danas objavo video na kojem se vidi kako ovaj objekat izgleda.

– Ono što ćemo imati u “Vemi” jeste mini šoping centar sa brojnim svjetskim brendovima, hotel sa 140 ležaja i 65 modernih soba, prateći sadržaji poput bazena, spa centra, teretana, a tu su i sadržaji kojih do sada nije bilo u Visokom, ali ni BiH, prvi opservatorij za posmatranje neba i nebeskih tijela, kao i alpinistička, zatvorena, klimatizovana, umjetna stijena, visine 18 metara – kazao je ranije investitor Osman Suša.

Tu je i ekskluzivni restoran, moderni kafići sa još modernijim sadržajima i Suša misli da ovime Visoko dobija ono što zaslužuje, jedan moderan objekat, moderan hotel, ali i trg koji će se nalaziti ispred samog objekta.

Otvorenjem objekta “Vema” posao će dobiti oko 230 radnika, najavljeno je ranije.

Biznisinfo.ba