VIJESTI

Vrijeme je za porodicu!

Dolaskom proljeća svi pričamo o aktivnom bavljenju sportom, rekreaciji i popratnim aktivnostima koje nam pomažu da se pripremimo za ljeto.

Da bi odluka bila što lakša, Udruženje Marathon Sarajevo, trkačku sezonu 2023. otvoriće simboličnom trkom, u kojoj će zasigurno uživati i djeca i odrasli. Riječ je o TV Bingo Family Run utrci koja će biti održana 6. maja na Vilsonovom šetalištu, sa početkom u 11.00 sati.

Predstavljamo vam potpuno drugačiji koncept trke od onoga na koji ste do sada navikli. Apsolutno ne morate biti trkač da biste osjetili čar trke i u njoj učestvovali. TV Bingo Family Run nije utrka takmičarkog karaktera i koncipirana je kao porodični događaj koji će okupiti ljubitelje aktivnosti na otvorenom.

Staza kojom će se kretati porodice duga je 1500m i prolazi kroz jedno od najljpših sarajevskih šetališta. Cilj događaja je poticanje zdravog života, kao i druzenje i zabava u prirodi sa najdražim.

Svi učesnici, bez obzira na dob i spol, mogu se prijaviti za utrku i koristiti različite, zabavne načine prijevoza poput bicikla, rolera, skejta i/ili romobila.

Uz trku, biće organizirane i razne druge aktivnosti za djecu i odrasle, kao što su face painting, maskote, prigodan muzički i zabavni program, kao i pokloni za sve sudionike, koje smo omogućili uz pomoć partnera naše trke, Lutrije BiH.

Svi naši sudionoci uživaće i u bogatom nagradnom programu partnera naše trke, o čemu ćemo vas više informisati u predstojećem periodu.

Ovaj događaj savršen je način da provedemo vrijeme sa porodicom i prijateljima i vjerujemo da će ovo biti sjajan događaj za sve sudionike, stoga pozivamo sve Sarajlije da nam se pridruže na TV Bingo Family Run, 6. Maja. Okupite svoje najdraže, mame, tate, djecu, nane, dede, tetke, sestre, braću, prijatelje i zajedno kreirajmo prekrasnu energiju kojom ćemo ispuniti Vilsonovo šetalište, ali i stvoriti najljepše uspomene na dan koji ćemo provesti sa onima koji nam najviše znače.

Prijave za sve zainteresovane su otvorene, a više informacija možete pronaći na našoj web stranici www.sarajevomarathon.ba