AKTUELNOSTI

Spajanjem dva renomirana bh. osiguravatelja nastalo najveće osiguravajuće društvo u​ BIH

Dvije poznate domaće osiguravajuće kuće – ASA Osigranje i Central osiguranje su okončale proces spajanja.

Dvije poznate domaće osiguravajuće kuće – ASA Osigranje i Central osiguranje su okončale proces spajanja, čime je nastalo najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovni – ASA Central osiguranje.

“Prethodna 2022.godina, za nas je bila jedinstvena i najdinamičnija u historiji poslovanja. Unatoč izazovima koje su donjeli globalni događaji i tržišni tokovi, u 2022. godini smo ostvarili snažan rezultat uz paralelno vođenu integraciju svih poslovnih procesa i sistema naših ishodišnih društava”, navode iz Uprave ASA Central osiguranja. 

Ukupna premija ujedinjenog ASA Central osiguranja iznosi oko 100 miliona KM čime će ASA Central osiguranje u 2023. godini preuzeti poziciju tržišnog lidera. Sa više od 500 zaposlenih, 121 poslovnicom u 5 prodajnih regija i preko 60 savremenih stanica tehničkog pregleda ASA Central osiguranje posluje u svim većim centrima u cijeloj Bosni i Hercegovini, s ciljem najbolje zaštite svojih osiguranika, kreirajući dodatne vrijednosti za klijente i zajednicu u kojoj posluje. 

Pažljivo odabrana strategija spajanja i sinergija aktivnosti osigurala je kontinuitet poslovanja na čvrstim temeljima poslovnih uspjeha dva renomirana domaća osiguravajuća društva. 

“Poslovnu integraciju u najveće osiguravajuće društvo u zemlji uspješno smo sproveli zahvaljujući posvećenosti i predanom radu naših kolega diljem BiH na koje smo posebno ponosni. Još jednom smo pokazali i dokazali da se jako dobro nosimo s izazovoma i danas s ponosom možemo reći da spojeni povjerenjem, imamo najveće osiguravajuće društvo u BiH koje nudi vrhunsku uslugu i korisničko iskustvo, a kojem su temeljne vrijednosti pravičan način poslovanja, osjećaj pripadnosti organizaciji, međusobno poštovanje i visoka radna etika”, dodaju predstavnici ASA Central osiguranja. 

Povodom spajanja dva društva, lansirana je nova i moderna web stranica, koja je urađena po posljednjim tehnološkim stadardima i u potpunosti usmjerena ka većem zadovoljstvu korisnika . Nova web stranica, pored osnovnih informacija o društvu nudi digitalne servise koji omogućuju brže usluge, poput online kupovine osiguranja putem ASA Central webshop-a, sigurno online plaćanje bez provizije, brzu i jednostavnu online prijavu štete te savremenu digitalnu platformu “Sam svoj procjenitelj”. 

“Razvojem novih online servisa pored pružanja bolje i brže usluge našim klijentima, pokazujemo jasnu opredjeljenost prema modernizaciji i digitalizacijom društva u BiH”, zaključuju u ASA Central osiguranju.

izvor: akta.ba