VIJESTI

GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA NAJBOLJE VISOČKE STUDENTE

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić danas je u svom kabinetu ugostio najbolje visočke studente, nosioce zlatnih i srebrenih znački Univerziteta u Sarajevu. Bila je ovo prilika i da se javnost u našem gradu upozna sa najboljim studentima, kao i da sugrađani vide da Visoko svake godine ima po nekoliko najboljih studenata.

– Odlučili smo da prvi prijem u 2023.godini bude upravo za vas i da na jedan lijep način započnemo ovu godinu, koja će nadam se biti kompletna ovakva – lijepa i uspješna. Tu smo da vam čestitamo na ovom značajnom uspjehu, da se i pohvalimo, ali i da naši građani vide da imamo mlade, pametne i uspješne osobe u našem gradu, a prilika je ovo i da čestitamo vašim roditeljima, koji su uložili mnogo vremena, truda i finansija da biste vi bili danas ovdje i mogu biti zaista ponosni. – kazao je gradonačelnik Ganić te dodao kako su podatke poslali sa Univerziteta u Sarajevu, a da ukoliko i sa drugih visokoškolskih ustanova dođu imena najuspješnijih studenata iz Visokog, da će i za njih biti upriličen prijem.

Ove godine šest studenata je ponijelo najviša priznanja, a to su: Nejra Kubat Aščalić (Zlatka značka – Veterinarski fakultet), Nermana Arnautović (Zlatna značka – Filozofski fakultet), Amina Karavelić (Zlatna značka – Građevinski fakultet), Melina Dragunić (Srebrena značka – Pedagoški fakultet), Nerma Muhamedagić (Srebrena značka – Fakultet zdravstvenih studija) i Nedžma Alijagić (Srebrena značka – PMF).

– Zahvalile bismo se Gradskoj upravi Visoko i gradonačelniku Mirzi Ganiću što prepoznaju naš mukotrpan rad i naše uspjehe. Raduje nas činjenica da imamo ovakve prijeme, a jako lijepo je znati da neko vidi i cijeni naš trud i rad. Čast nam je biti na ovakvom mjestu i među najboljim studentima. – istaknule su najbolje visočke studentice. Pored prijema najboljim studenticama su uručeni prigodni pokloni, kao i novčane nagrade.

FB page Mirza Ganić