Zanimljivosti

Evo koliko je HNS zaradio od Hrvatske ulaskom u polufinale

Hrvatska nogometna reprezentacija zaradila je pravo bogatstvo ulaskom u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru. HNS je do sada zaradio 26 milijuna eura, a u slučaju da uzme titulu prvaka uprihodit će 40 milijuna

Nakon sjajne pobjede nad Japanom, hrvatska nogometna reprezentacija senzacionalno je srušila i moćni Brazil te nakon raspucavanja penala osigurala polufinale Svjetskom prvenstva u Katru gdje je čekaju Messi i Argentina. 

Uz veliku pobjedu i rezultat dolazi i nagrada pa će se sukladno tome napuniti i blagajna HNS-a. 

Fifa je u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine povećala nagradni fond za otprilike 40 milijuna eura, odnosno u igri je više od 425 milijuna eura. Uz prestiž, novčana nagrada zasigurno je dodatni motiv igračima u borbi za titulu svjetskog prvaka. 

Fifa će također uzeti svoj dio kolača pa se očekuje da će u 2022. godini imati prihode od čak 4,45 milijardi eura, s time da će samo od TV prava inkasirati 2,5 milijardi eura. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil

Blagajna svjetskog prvaka ove će godine biti bogatija za rekordnih 40 milijuna eura što je povećanje od tri milijuna eura u odnosu na 2018. godinu. 

Prije 2006. godine, nagrada za titulu svjetskog prvaka nikada nije bila više od devet milijuna eura, a te je godina Italija za naslov prvaka dobila nešto više od dva milijuna eura. 

Hrvatska je u blagajnu HNS-a za srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji priskrbila 28 milijuna dolara, a to je tada iznosilo nešto više od 24 milijuna eura s obzirom na to da je dolar u odnosu na danas bio dosta slabiji.

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva

Hrvatska je u Katru dogurala do polufinala gdje će u utorak od 20 sati igrati protiv Argentine, a savez je do sada zaradio oko 26 milijuna eura. Za osvajanje titule svjetskog prvaka ukupno bi zaradili 40 milijuna eura dok bi za drugo mjesto dobili 30 milijuna eura. 

Nagradni fond za Francuze je u Rusiji bio 38 milijuna eura, a u Katru će svjetski prvak dobiti dva milijuna eura više.

KATAR 2022 - Luka Modrić slavio u društvu djece i Matea Kovačića

izvor: 24sata.hr