JAVNI POZIVI

Međunarodna naučna konferencija o tehnologijama u mašinskom inženjerstvu od 17. do 19. novembra na Jahorini

Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje trodnevnu Šestu međunarodnu naučnu konferenciju “Primijenjene tehnologije u mašinskom inženjerstvu”, koja počinje u četvrtak, 17. novembra, na Jahorini.

Primarni cilj konferencije je da okupi eminentne domaće i svjetske stručnjake iz oblasti istraživanja i primjene novih tehnologija i razvoja mašinskih sistema, te da se kroz javne prezentacije aktuelnih naučnoistraživačkih dostignuća i novih konstrukcionih rješenja, na adekvatan način doprinese povećanju konkurentnosti nacionalnih privrednih subjekata.

Održavanje konferencije će još više ojačati saradnju sa akademskom zajednicom, naučno-istraživačkim institucijama i, prije svega, sa privrednim subjektima, saopšteno je sa Mašinskog fakulteta.

Za ovogodušnju konferenciju prijavljen je rekordan broj autora iz inostranstva što će doprinijeti povećanju međunarodnog ugleda i vidljivosti konferencije, navedeno je u saopštenju.

– Konferencija je prilika za sve česnike da kroz razmjenu znanja i iskustva ponude smjernice i stvore bolje okruženje za intenzivniji industrijski razvoj – dodaju sa Mašinskog fakulteta.

Konferencija počinje u 10.30 časova u hotelu Rajska dolina, dok je obraćanje medijima predviđeno u 10.15 časova.

Izvor: ba.ekapija.com