Javni pozivi

DRUGI JAVNI POZIV za učešće u programu podrške poduzetništvu u Visokom

Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ realizuje se u okviru projekta “COVID-19 Investment Response” – EU4Business Recovery koji finansiraju Evropska Unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a realizuju GIZ, MOR i UNDP. Cilj ovog projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju tradiciju i inovativnost u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve.

Na Javni poziv se mogu prijaviti sve osobe sa evidencije nezaposlenih JU Služba za zapošljavanje Zeničko– dobojskog kantona – Biro rada Visoko, a koje planiraju pokrenuti biznis na području grada Visoko. Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: prijavevisoko@cefebih.org, te na broj telefona: 065/865-444.

Prijave se mogu podnijeti od 1.11. do 20.11.2022. godine na sljedeći način:

–  popunjavanjem online obrasca

–  popunjavanjem aplikacionog formulara te slanjem popunjenog formulara na e-mail adresu prijavevisoko@cefebih.org.

Kroz Program podrške učesnike očekuje:

– Višednevna obuka o razvoju poslovnog modela prema IYB metodologiji (decembar 2022),

– Podrška u oblasti poslovnog planiranja

–Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 8.750KM za realizaciju najbolje ocijenjenih biznisplanova,

– Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja i umrežavanje sa srodnim poduzetnicima.

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis. Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta.

EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija iSavezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.
Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.

izvor: poduzetnice.ba