VIJESTI

GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ I PREDSTAVNICI GRADSKE UPRAVE OBIŠLI KOMPLEKS RAVNE

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ je danas za predstavnike Gradske uprave Visoko, kao i druge goste, priredila tradicionalni obilazak lokacija u Kompleksu Ravne koji je vodio dr. Semir Osmanagić. Bila je ovo prilika da se gosti upoznaju sa novim sadržajima, ali i sa planovima za ostatak ove i narednu godinu.

– Već dugo potenciramo da je Visoko turistički grad, ali i da treba da razvijamo sadržaje, a kad dođemo na ove lokacije svaki put vidimo i nove sadržaje koji nas privlače da iznova dolazimo u posjet. Uz sve sadržaje, teniski turnir, muzičke i kulturne programe, ali i svjetske zvijezde poput Novaka Đokovića, razvijamo se kao turistički grad. Naravno, tome je najviše doprinio dr. Osmanagić, cijenimo to što radi, pružamo i pružat ćemo podršku, jer nam je od interesa da prvenstveno naši građani imaju gdje da izađu, šta da obiđu i ugodno se osjećaju, a stepenica više su gosti koji nam dolaze iz cijele BiH, regiona i cijelog svijeta. – istaknuo je nakon posjete gradonačelnik Mirza Ganić.

Također je naglasio kako ovakvi projekti donose veliku korist samom gradu i stanovnicima. – Nedavno sam prilikom posjete Robnoj kući „Vema“ rekao da je taj objekat važniji gradu nego investitoru, a isti slučaj je i ovdje, ovo što dr. Osmanagić radi mnogo je važnije za naš grad i stanovnike, nego samom dr. Osmanagiću, jer dobijamo sadržaje za naše građane i postajemo mjesto ugodnog življenja. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Tokom posjeta razgovarano je i o narednoj godini i planovima, a već su je dogovorena realizacija i novih projekata. – Kroz razgovor smo danas dogovorili asfaltiranje dionice puta prema velikom parkingu vrijednosti između 80.000 i 100.000 KM, a bit ćemo podrška i u realizaciji teniskog turnira naredne godine. Želimo ponovo da budemo centar svijeta, a da bismo bili potrebno je uložiti finansijska sredstva i napraviti priču, koju Semir već pravi. Kada saberemo danas dogovoreno to je oko 150.000 KM ulaganja u narednom periodu i to pokazuje opredijeljenost Gradske uprave razvoju turizma i turističke infrastrukture. – zaključio je gradonačelnik.