AKTUELNOSTI

Dom zdravlja Visoko bogatiji za 4D ultrazvučni uređaj

DOM ZDRAVLJA BOGATIJI ZA SAVREMENI 4D ULTRAZVUČNI UREĐAJ

JU „Dom zdravlja“ Visoko postala je bogatija za savremeni 4D ultrazvučni uređaj, a tim povodom su ovu ustanovu posjetili gradonačelnik Mirza Ganić kao i predsjedavajući i dopredsjedavajući GV Visoko. Nastavak je ovo započetog procesa modernizacije i uređenja Doma zdravlja, a ovoga puta uređaj stiže u Službu za zdravstvenu zaštitu žena, odnosno ginekologiju. – Nabavkom ovog savremenog uređaja, kao i ranijim nabavkama i opremanjem podigli smo nivo zdravstvene zaštite i sigurno da smo sada jedna od ustanova lidera u zdravstvu u ovom dijelu naše zemlje. U proteklih godinu i osam mjeseci smo pokazali da nam je Dom zdravlja najvažnija tačka koju treba da uredimo kako bismo našim građanima mogli da pružimo najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Kao gradonačelniku mi je čast da smo imali mogućnost pružiti podršku i prilikom nabavke ovog savremenog uređaja, a važno je istaknuti kako smo u proteklom periodu uložili preko milion KM i nastavit ćemo daljnja ulaganja. Na današnjem sastanku dogovorili smo i nabavku seta logopedskih pomagala za naše najmlađe i time kompletiramo opremu koja je bila potrebna i koju su tražili naši medicinski radnici. Ono što je ostalo jeste promjena krova na upravnoj zgradi, u završnoj fazi je izgradnja Ambulante porodične medicine u Porječanima, do Nove godine ambulanta u Gračanici seli u nove prostorije, i na taj način od Buka, preko Gračanice, Moštra i Porječana imat ćemo nove uređene ambulante, te nam ostaje Hitna pomoć koju želimo da napravimo po svjetskim standardima kako bismo i taj nivo usluge digli na najviši nivo.

Svim ovim aktivnostima pokazujemo da ono što smo obećali u kontinuitetu i realizujemo i to je svima vidljivo. Ostaju naravno i kadrovi, prošle godine smo osigurali četiri specijalizacije, u pregovorima smo za još dvije, jer bez kadrova nema značajnog poboljšanja usluge. – kazao je tokom posjeta gradonačelnik Mirza Ganić. Dr. Zlatko Handžić, direktor JU „Dom zdravlja“ Visoko je kazao kako su sredstva u iznosu od 50.950 KM stigla od Vlade ZDK, a razliku za nabavku ovog modernog uređaja nadomjestio je Grad Visoko. Vrijednost uređaja je oko 80.000 KM, a vrijedno je pomenuti da je Dom zdravlja dobio i novog specijalistu ginekologije, dr. Almedinu Haračić, koja je uspješno okončala specijalizaciju.

FB PAGE: Mirza Ganić